Våttkort

Kajakkpadlere på vannet som jubler
Tine Raisbæk, 29.03.21

Våttkort er utdanningsstigen som padleforbundet står bak.  Det er mulig å få våttkortet både ved introkurs og grunnkurs , mens alle de øvrige kurs må tas i rekkefølge med grunnkurset som det første. 

Introkurset er en god mulighet for å teste ut om kajakkpadling passer for deg, få litt teknikktips og ikke minst prøve å velte i kajakken og komme deg ut i trygge rammer. Kravet her er 3 timer – men vi setter alltid av 4 timer -og selv dette kan ofte oppleves som litt kort tid. 

På grunnkurset derimot har vi 16 timer og vi rekker å bli trygge i kajakken først og få repetert teknikken når vi er klare for det. Vi vil også ha tid å gå på oppdagelse i ett flott område, lære hvilke teknikker som passer seg når og bli bevist på hvordan vi kan holde på med padling på en trygg måte. 

Etter grunnkurset anbefales det å padle noe, gjerne å finne noen å padle med som eksempelvis i en klubb. Etter hvert kan det værelurt å ta enda en helg med fokus på teknikk og flytte grensene litt mot mer padling i noe bølger. Da anbefales et teknikkurs. 

For mange så glemmes fokus på teknikk bort i den daglige padling og på kurs vil du får gjenoppfrisket gode rutiner og ikke minst få gjennomført velt og redninger på en god måte. 

Husk :  Sikker padling krever øvelse! 

Her er lenke til informasjon fra padleforbundet og her kan du også få erstattet et mistet våttkort.  https://padling.no/vaattkort/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Våre innlegg:

Kajakkpadlere på vannet som jubler

Våttkort

Tine Raisbæk, 29.03.21 Våttkort er utdanningsstigen som padleforbundet står bak.  Det er mulig å få våttkortet både ved introkurs og grunnkurs , mens alle de

Les mer »
Kajakkpadlere i skjærgården i høstlys

Gode råd for høstpadling

Tine Raisbæk, 26.10.20 Høst og vinter er fantastisk for kajakkpadling – det er en egen stemning på vannet når båtfolket er borte og naturen viser

Les mer »
Share on facebook
Facebook