Kajakkurs

Ønsker du deg våttkort så kan du enten starte med 4 timers introkurs eller 16 timers grunnkurs. Etter grunnkurset tilbyr vi teknikkurs etter padleforbundets standart. Vi har også mulighet til å tilby rullekurs, eller kanskje du vil padle med hele familien da stiller vi med egne barnekajakker. 

Med kurs får du en trygg start på kajakklivet, eller om du allerede har padlet får du lært deg en masse tips og tricks. Vi har også mulighet til å sette opp egne minikurs 1:1 om du føler det er et behov. Etterhvert vil det bli tilbud om kurs og turer med litt mer krevende padling.   

Finner du ikke det du leter etter? Sjekk under «Om padling» eller ta kontakt, vi elsker å finne gode løsninger, og kan komme med våre kajakker til deg! Vi har utstyr og kajakker av høy kvalitet, og har fokus på å formidle trygg padling og sikkerhet i tråd med Padleforbundets krav.

Introkurs (4 timer)

Våre introkurs er en fantastisk måte å teste ut om kajakkpadling er en aktivitet som passer for deg. Her  blir deltakerne introdusert for kajakken og utstyret og lærer å bruke det på en riktig og trygg måte.

Det vil være mange praktiske øvelser og vi avslutter med å gjennomføre en velt i kajakk og prøve oss på 2 ulike måter å komme opp i kajakken igjen. Kurset skal motivere for videre opplæring i padling. 

Du trenger ingen forkunnskaper for å delta og vi stiller med utstyr – så vent til etter kurset med kjøpe. 

Alle som gjennomfører kurset får våttkort introkurs.

Grunnkurs (16 timer)

Grunnkurset passer for deg som er sikker på du vil padle og vil ha best mulig start. Her har vi tid til å bli ordentlig kjent med kajakken, teste forskjellig utstyr og finne det som passer deg.

Deltakerne vil oppleve utvikling og mestring på kurset, og vi rekker også å se et flott padleområde. Sikkerhet og trygghet er høyst prioritert hos oss, og vi trener redninger og prater om trygg ferdsel i kajakk.

Du trenger ingen forkunnskaper, men også de med padleerfaring vil oftest oppleve å sitte igjen med mye.

Noen kajakkutleiere krever våttkort med grunnkurs.

Teknikkurs (16 timer)

Etter grunnkurs anbefales det å padle noe, men noen vil raskt kjenne at de ønsker å finpusse teknikken mer og kanskje utvide padlehorisonten litt. 

På teknikk trenger vi mindre tid på det grunnleggende, men repeterer og bygger videre på grunnkurset. Vi ser etter litt vind og vær å teste formen i og deltagerne må ha hjelm. Vi får også prøvd redning i bølger.

Ofte planlegges dette som en overnattingstur så vi padler deler av turen med full kajakk og får inspirasjon til overnattingsturer.