Kajakkurs

Ønsker du deg våttkort så kan du enten starte med 4 timers introkurs eller 16 timers grunnkurs. Etter grunnkurset tilbyr vi teknikkurs etter padleforbundets standart. Vi har også mulighet til å tilby rullekurs, eller kanskje du vil padle med hele familien da stiller vi med egne barnekajakker. 

Med kurs får du en trygg start på kajakklivet, eller om du allerede har padlet får du lært deg en masse tips og tricks. Vi har også mulighet til å sette opp egne minikurs 1:1 om du føler det er et behov. Etterhvert vil det bli tilbud om kurs og turer med litt mer krevende padling.   

Finner du ikke det du leter etter? Sjekk Spørsmål og svar eller ta kontakt, vi elsker å finne gode løsninger, og kan komme med våre kajakker til deg! Vi har utstyr og kajakker av høy kvalitet, og har fokus på å formidle trygg padling og sikkerhet i tråd med Padleforbundets krav.

Introkurs (4 timer)

Våre introkurs er en fantastisk måte å teste ut om kajakkpadling er en aktivitet som passer for deg. Her  blir deltakerne introdusert for kajakken og utstyret og lærer å bruke det på en riktig og trygg måte.

Det vil være mange praktiske øvelser og vi avslutter med å gjennomføre en velt i kajakk og prøve oss på 2 ulike måter å komme opp i kajakken igjen. Kurset skal motivere for videre opplæring i padling. 

Du trenger ingen forkunnskaper for å delta og vi stiller med utstyr – så vent til etter kurset med kjøpe. 

Alle som gjennomfører kurset får våttkort introkurs.

Dame i kajakk i solnedgang på kajakkurs
Jente i kajakk på kurs

Grunnkurs (16 timer)

Grunnkurset passer for deg som er sikker på du vil padle og vil ha best mulig start. Her har vi tid til å bli ordentlig kjent med kajakken, teste forskjellig utstyr og finne det som passer deg.

Deltakerne vil oppleve utvikling og mestring på kurset, og vi rekker også å se et flott padleområde. Sikkerhet og trygghet er høyst prioritert hos oss, og vi trener redninger og prater om trygg ferdsel i kajakk.

Du trenger ingen forkunnskaper, men også de med padleerfaring vil oftest oppleve å sitte igjen med mye.

Noen kajakkutleiere krever våttkort med grunnkurs.

Teknikkurs (16 timer)

Etter grunnkurs anbefales det å padle noe, men noen vil raskt kjenne at de ønsker å finpusse teknikken mer og kanskje utvide padlehorisonten litt. 

På teknikkurs trenger vi mindre tid på det grunnleggende, men repeterer og bygger videre på grunnkurset. Vi ser etter litt vind og vær å teste formen i og deltagerne må ha hjelm. Vi får også prøvd redning i bølger.

Ofte planlegges dette som en overnattingstur så vi padler deler av turen med full kajakk og får inspirasjon til overnattingsturer. 

4 padlere på vannet i solen
Familie i kajakker ved siden av hverandre

Familiekurs

Har dere lyst på en fin opplevelse sammen? Test ut om kajakk er en aktivitet som passer for dere som familie

Kanskje dette er en ny hobby hvor alle kan ta del. Jeg har egne kajakker for barn og alt utstyr til hele familien. Sammen leker vi oss med teknikk og prøver kanskje velt med trygg instruktør til stede. Lurer på om ikke ungene har best balanse… 

Det blir masser av tips og tricks så dere får en tryggere start på padlingen – og bare dere i familien på kurset så vi tar alt i et tempo som passer.

Med 2 timer holder stemningen og energien helt til slutt… Men dere er velkomne flere ganger.

Privatkurs

Guiding, instruksjon eller bare en artig opplevelse på vannet. 

Har du en egen gruppe eller føler du bare at det hadde vært fint med litt ekstra tilrettelegging? Noen ønsker å bruke ekstra tid på utstyr, vanntilvenning eller har noen utfordringer som de ønsker å løse i tett samarbeid med instruktøren. Kanskje det kurset du har lyst på ikke er planlagt akkurat når det passer deg.

Ta kontakt og se om vi kan hjelpe deg – hele året. 

Vi bruker god til å å sikre at alle er trygge i kajakken og tilrettelegger etter dine eller gruppens ferdigheter, resten er opp til dere.

To padlere som padler gjennom et sund
Kajakkpdler som ruller

Rullekurs

Selv om eskimorulle ikke er en så essensiell del av kajakkpadling som mange tror så er det både utviklende, nyttig og ganske mye enklere enn mange tror. 

Gjennom deløvelser, samarbeid og utprøvning vil vi gjøre deg bedre rustet til å klare rulle og det er ikke uvanlig å knekke koden i løpet av de første 2-3 timer. 

Du bør være trygg på å komme ut av kajakken under vand og klare å holde pusten en liten stund – men du trenger ikke å være veldig sterk  for å få til dette.  

Vi bytter på å være aktive og holder på i 3-4 timer. Har du egen egnet kajakk så ta gjerne med den.