Mine tanker om «Pust og Padleeventyr»

Kvinne i sittende yogastilling på gresset på en strand - fra pust og padleeventyr
Tine raisbæk, 18.02.21

For meg føles det som å komme hjem hver gang jeg setter meg i kajakken. Hodet roer seg, kroppen finner rytmen og fokus kommer automatisk – enten det er egen opplevelse eller kurs av en gruppe som er formålet. Kajakkpadling er mindfullnes i praksis – og med yoga forsterkes denne opplevelse og de positive effekter blir enda tydeligere.

I samarbeid med dyktige Elisabeth Sørum fra Mynte Yoga har jeg gjennom flere år fått dele kajakk og padleeventyr med yogier, og selv hatt glede av å oppleve kroppen bli mykere og forberedt for kajakken til lyden av Elisabeths stemme.

Elisabeth padler selv og forstår hva en padlekropp trenger. Hun starter mykt, men har utfordringer også for rutinerte yogier og gjennom øvelsene hennes forberdes kroppen til sittestilling, rotasjoner og overførsel av kraft som gjør at overgangen til å padle blir enklere. Og hvis jeg kan være med, så kan alle være med.

Elisabeth guider oss til større ro og forbereder oss på å møte utfordringer som for eksempel å velte i kajakk og hjelper oss til i enda høyere grad å sette pris på naturen og flyten i padlingen. Og helt til slutt strekkes og avspendes kroppen før vi skilles og returnerer til hvert vårt liv.

Og har du lyst på enda mer så har vi årlig en tur til Hardanger, eller delta rett og slett på noen av de spennende timene på studiet til Elisabeth i Sandefjord.

Vil du vite mer, kan du lese Padlesidens artikkel om samarbeidet vårt.

Kvinne i solnedgan i ståend yogastilling på svaberg
padler i kajakk på vannet en sommerkveld som tøyer
dame på en stein i fjære på ett bein i yoga stilling
gruppe jublende padlere på vannet i hardanger

Våre innlegg:

Kajakkpadlere på vannet som jubler

Våttkort

Tine Raisbæk, 29.03.21 Våttkort er utdanningsstigen som padleforbundet står bak.  Det er mulig å få våttkortet både ved introkurs og grunnkurs , mens alle de

Les mer »
Kajakkpadlere i skjærgården i høstlys

Gode råd for høstpadling

Tine Raisbæk, 26.10.20 Høst og vinter er fantastisk for kajakkpadling – det er en egen stemning på vannet når båtfolket er borte og naturen viser

Les mer »
Share on facebook
Facebook